top of page

Terug in de tijd

Bijgewerkt op: 29 jan. 2022

Eerste stappen als monteur

Op mijn vijftiende (1983) had ik de eerste officiële reparatie en onderhoud ervaringen als monteur fietsenmaker. Bij de plaatselijke fietsenzaak ‘t fietshuis Adri Mouw waar ik na de Ivo mavo in Leusden de opleiding volgde als leerling fietsenmaker. Ik fietste vanaf mijn 10e al op een racefiets en deed veel sleutelen uit eigen ervaring en inzichten. Werd clubkampioen bij de jeugd met meest aantal gereden kilometers (4230) Op mijn 15e ging ik wedstrijden rijden bij de wielervereniging ijsselstreek.

In 1988-1 vervulde ik in Ermelo mijn dienstplicht waar ik deel uitmaakte van de nationale selectie ( wielrennen ) Droom Professioneel wielrenner. Na dienstplicht wilde ik graag prof worden. Ging eerst nog werken bij Krol tweewielers in Putten waar ik ziekte van Pfeiffer kreeg en tegelijk mijn droom als professional wielrenner eindigde.

In die periode erna werd ik regelmatig gevraagd en wilde diverse bedrijven mij als monteur in dienst. En besloot eind 1992 als ondernemer een eigen bedrijf te starten.


Start als ondernemer

We begonnen aan de Kerklaan 5a te Ermelo (Tweewielerbedrijf Leo Steijn) drie jaar later in 1996 gingen we naar de Putterweg 15 te Ermelo (werd de naam Fietswereld Leo Steijn) groeide snel en elke drie jaar groter en groter. Mijn drijf om de beste te zijn me te laten zien en alles eruit te halen. We werden twee keer genomineerd te fietsenwinkel van het jaar in Nederland. ( 1 keer bij laatste twaalf en 1 keer bij laatste zes ) de derde keer zouden we moeten winnen.

Kerklaan 5a Ermelo start ondernemer

Ingreep

Mijn lichaam (en het universum) grepen in. Tachtig uur werken, twintig uur sporten en een gezin. De drive was mooi. Alleen kwam hij deels uit een tekort komen en zorg voor de ander. Ik 2008 liep ik volledig klem en ben ik moeten stoppen om gezondheid redenen ( diverse diagnoses) in die periode verkoop pand en scheiding van de moeder van mijn twee prachtige zoons.

Volg je hart

In 2012 startte ik opnieuw een winkel Fiets Centraal en een fietsreparatie bus, Fietsned Fiets Centraal Ermelo, weer aan het pand aan de Putterweg 15, Ermelo. De start van mijn visie en verlangen en leven vanuit mijn